Τσιπουρίδου Μαρία


mtsipouridou@econ.auth.gr

Η Μαρία Τσιπουρίδου  είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από το 2018. Έχει εργαστεί ως Λέκτορας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Exeter. Η Μαρία κατέχει διδακτορικό στη Λογιστική (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο), μεταπτυχιακό στα Χρηματοοικονομικά (Πανεπιστήμιο Groningen), μεταπτυχιακό στη Διεθνή Λογιστική και Χρηματοοικονομικά (Πανεπιστήμιο Strathclyde) και Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο). Στο παρελθόν εργάστηκε ως οικονομολόγος, καθώς και στην ING Investment Management στην Ολλανδία.

Η Μαρία διδάσκει μαθήματα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ελεγκτικής, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι μέλος της Higher Education Academy (UK).

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εποπτεία των ελεγκτικών εταιριών, και τον αντίκτυπο των Προτύπων Ελέγχου στις κεφαλαιαγορές. Η έρευνά της παρουσιάστηκε σε διεθνή συνέδρια, όπως τα EARNet και EAA, και το έργο της δημοσιεύτηκε σε διεθνούς κύρους περιοδικά, όπως τα  European Accounting Review, Accounting Forum, και Journal of International Accounting, Auditing and Taxation. Υπηρετεί ως ad-hoc κριτής στα περιοδικά Accounting and Business Research, British Accounting Review, Accounting Forum, Journal of International Accounting, Auditing and Taxation και Sustainability Accounting, Management and Policy.


Προσωπική Σελίδα : https://www.econ-auth.gr/human-resources/meli-dep/division-of-business-administration/tsipouridou-maria/

Eγγραφείτε Στο Newsletter ΜΒΑΑΠΘ

Εγγραφή